5 hudvårdstips för män som kämpar med oljig hud | Hud och kroppsvård

Hud och kroppsvård

Annons

5 hudvårdstips för män som kämpar med oljig hud

hudvård för män

Bildkalla:Freedigitalphotos.Net

Oavsett hur du ser påmanlighet är det svårt att undgåalla de reklamkampanjer som ständigt riktar sig till män, och som visar män med en sådär härligt sliten look. Stökigt hår, kalla färger och vassa ansiktsdrag hör helt klart till normen. Men bakom en ”skön devil-may-care-look”gömmer sig mycket mer arbete än man kanske kan tänka sig. Det handlar inte bara om att låta sin hy vara och hoppas att man har bra anlag, det rör sig faktiskt om en hel vetenskap. Här nedan följer fem tips till dig som kämpar men aldrig riktigt tycks lyckas.

1. Få din faktumen rak

Det är bäst att börja med att förståprocessen bakom oljig och otrevlig hy. Vad många tror är nämligen att man genom att använda fåprodukter och hålla sin hy torr får en trevlig, matt ytfinish, men det är helt enkelt fel.

När din hy torkar ut såreagerar den genom att producera mer av sina naturliga oljor och din hy blir istället, just det, oljig. Nyckeln till att bli av med en oljig eller fet hy är alltsåatt smörja in den ordentligt, inte motsatsen.

2. Se till att du har en bra rutin

Varje dag utsätter du din hy för en mängd utmaningar. Allt från kall luft och vind till eventuell rökning och stress påverkar hur din hy mår. Såäven när du inte känner något direkt behov av hudvård är det viktigt att utöva densamma. När du rengör din hy såtvättar du bort såväl bra som dåliga saker. Du får bort smuts och annat som inte ska vara där, men skyddande oljor och annat följer med ned i avloppet. Börja alltsåmed rengöring i form av en scrub eller annat, följ upp det med djupare rengöring, typ toner och avsluta med återfuktning, typ kroppsolja.

3. Se till att du har rätt produkter

Allt som du applicerar pådin hy kommer förr eller senare att tas upp av din kropp, om det inte tvättas bort. Tänk alltsåpåatt välja produkter som du, rent krasst, faktiskt skulle kunna tänka dig att äta också. Din kropp förtjänar nyttiga saker. Ett enkelt knep är att hålla sig till ekologiska kroppsvårdsprodukter, dåde ofta innehåller fler biologiska ingredienser och färre skadliga tillsatser. Ett bra exempel är Björk &Berries som faktiskt håller sig helt till ekologiska produkter.

4. Håll dig till dina egna bestämmelser

När du väl har bestämt dig för en rutin är det viktigt att upprätthålla den. Till en början är det bra om du inte låter dig själv hoppa över en enda gång i tvåveckor eller så, och därefter kan du lugna ned dig något. När du väl kommit in i svängen kommer det till och med vara svårt att sluta.

5. Lev ett hälsosamt liv

Sist men inte minst kan det vara en idéatt försöka se över vad du har för dig under dagarna. Drick mycket vatten, motionera såmycket som känns rimligt och ät nyttigt. Snedsteg dåoch dåär helt okej, stressen att undvika det helt kan vara värre än många andra vanor. Men håll snedstegen bland undantagen, och du kommer märka hur din hy tackar dig. 

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats